SERSERİ PC TEKNİK
S3RS3R!-PCYönetimi
Dövmeler  Mtrmrn
SERSERİ PC TEKNİK
S3RS3R!-PCYönetimi
Dövmeler  Mtrmrn
SERSERİ PC TEKNİK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 Konu Etiketleri Etiketler
 Konu Linki Konu Linki
 Konu BBCode BBCode
 Konu HTML Kodu HTML Kodu
Paylaş | 
 

 Dövmeler

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
WheeZe
Admin

Admin
WheeZe

Giriş Tarihi : 04/02/11
Yer : Adana/Ceyhan
Mesajlar : 295
Rep Puanı : 8
Rep Gücü : 1109

Dövmeler  Empty
MesajKonu: Dövmeler    Dövmeler  Icon_minitimeC.tesi Şub. 05, 2011 7:00 pm

Tattoo (Dövme) Nedir
Dövme (tattoo), insan derisi üzerine yapılan işaret ve desenlere denir. Dövme (tattoo) yapımında değişik yöntemler kullanılır. Bir tür dövmede sivri uçlu kemik, boynuz ya da çelik iğne deriye hafifçe batırılır ve açılan dilekler boyayla doldurulur.
Günümüzde modern yöntemler ile yapılan dövme (tattoo) ise, yukarıda bahsedilen yöntemlere nazaran daha az acır ve sağlık açısından daha az zararlı olan boyar maddeler ile yapılır. Dövme (tattoo) yapımında kullanılan makineler sayesinde yüksek devirle girip çıkan iğne düzeneği deri üzerinde bir kalemle çizim yapılıyormuş gibi rahat ve daha az hatalıdır.




Hintliler, Japonlar, Amerika Yerlileri ve Afrika'daki bazı kabileler dövmeyi bir süs olarak yaparlar. Bazı topluluklarda dövmenin hastalıklara ve kötülüklere karşı koruyucu olduğu inancı da yaygındır. Bazı toplumlarda dövmenin yapılış amaçlarından biri de kişinin ait olduğu grubu belirtmek ya da yaşadığı topluluk içindeki konumunu göstermektir.




Dövme (tattoo) yapma geleneği hayli eskidir. İÖ 2000'lerde Eski Mısır toplumunda dövmenin yapıldığı mumyalardan anlaşılmıştır. Mısırlıların dışında Britonların, Galyalıların ve Trakların da dövmeleri vardı. Eski Yunanlılar ve Romalılar, "barbarlara özgü bir uğraş" saydıkları dövmeyi suçlulara ile kölelere yaparlardı. Hıristiyanlık inancında dövme (tattoo) yasaklanmıştı. Buna karşın ilk Hıristiyanlar, bedenlerine Hz. İsa'nın adını ya da haç desenleri taşıyan dövmeler yaptırmışlardır.
Aradan yüzyıllar geçince Avrupalılar dövmeyi unuttular. 18. yüzyıl sonlarında denizaşırı gezilerde Amerika Yerlilerinde ve Polinezyalılarda dövmeyle yeniden karşılaştılar. Avrupa dilleri, dövme (tattoo) karşılığı olan tattoo sözcüğünü Tahiti dilindeki tautau kelimesinden almıştır. Dövme 20. yüzyılın başlarından sonra, özellikle denizciler arasında yaygınlık kazandı. Romantik duyguları, yurtseverliği ya da dindarlığı belirtmek amacıyla dövme (tattoo) yaygın olarak kullanıldı ve günümüzde de kullanılmaktadır.

Tattoo Malzemeleri
Günümüzde tattoo uygulamasında kullanılan başlıca malzemeler: Tattoo Makinası, Steril İğneler, Orjinal Tattoo Boyaları, Transfer Malzemeler, Antiseptik ve Anestezik Kremler.




Tattoo Makinası





Tattoo İğneleri





Tattoo Boyaları




Tattoo Bakımı Takının etrafındaki yaranın kolay kapanması için piercing yapılan bölgenin etrafı temiz tutulmalıdır. Göbek, göğüs gibi giysi altında kalan bölgelerdeki piercing yaraları ter veya sürtünme nedeniyle kolayca iltihap kapabilir. Piercing bölgesi ve takıya dokunmaktan kaçınılmalıdır.
Bölgenin günde en az iki kere anti-bakteriel bir sabunla temizlenmesi gerekir. Temizlik sırasında yara çevresinde oluşan kabuksu dokular yavaşça temizlenmeli ve daha sonra bölge iyice durulanmalıdır.
Kabuğun ağrı vermeden nemli kalması için tuzlu su uygulamak gerekir. 1 bardak temiz kaynamış suya 1 çay kaşığı tuzlu su katarak bunu yara ve takı çevresine uygulayın. Yara çevresinde iltihap yoksa fazla kuvvetli temizlik solüsyonlarına ihtiyacınız yok demektir. Hiçbir aşamada alkol kullanmayın; cildinizi kurutursunuz. Tentürdiyot kullanırsanız altın takılarınız renklerini kaybedebilir. İyileşme süresince yaraya dokunmadan önce mutlaka ellerinizi yıkayın ve bölgeye kimsenin dokunmasına izin vermeyin.
Kendi teriniz bile yarayı tahriş edebileceğinden, terliyorsanız bölgeyi kuru tutmaya çalışın.
Daima temiz çamaşır giyin ve çarşaflarınızı haftada bir değiştirin. Eğer kulak piercingi yaptırdıysanız telefonunuzu, güneş veya numaralı gözlüğünüzü bir dezenfektan veya alkol ile temizleyin. Gözlüğün kulağınıza değen bölgesini sık sık su ve sabunla yıkayın. Dil piercingi yaptırdıysanız takının uçlarını ara sıra kontrol etmeyi unutmayın: bollaşıp çıkması halinde dişinizi kırmanız veya uçlardan birini yutmanız gayet muhtemeldir. Kulak, kaş gibi bölgelerde iyileşme süresince makyajdan kaçının. Saç spreyi kullanırken bölgeyi bir bezle kapatın.
Sıkı giysiler giymeyin. Yaralı bölgenin iyi havalanması yaranın kapanması için önemlidir.
Yüzerken dikkat edin: umumi veya kalabalık havuzlardan kaçının. Dudak veya dil piercingi yaptırdıysanız alkolsüz, anti-bakteriyel bir ağız çalkalama solüsyonunu her öğünden sonra kullanabilirsiniz. Tuzlu su da aynı görevi görecektir.

Tattoo Uygulanışı
- Dövmenin (tattoo) yapılacağı bölge antiseptik kremle temizlenir ve varsa tüylerden arındırılır. Bu işlemlerde kullanılan bez, traş bıçağı vs.. malzemeler tek kullanımlıktır.
- Desen dövme (tattoo) yapılacak bölgeye aktarılır. Transfer yapılan bölgenin kuruması beklenir.
- Kullanılacak boyalar, iğneler, makina ve kremler hazırlanır. Uygulama başlamadan önce müşteriye kendi iğnesinin paketi açtırılır.
- Transfer yapılan bölgenin kuruması ile dövme (tattoo) yapımı başlanır.
- Yapıma şeklin dış hatlarından başlanır. Doldurma işlemi daha sonra yapılacaktır.
- Renkli alanların doldurulması ve gölgelendirme yapılır.
- Yapım işlemi bittikten sonra 10 dk beklenir, bölge temizlenir ve antiseptik krem uygulanır.
- Son olarak bölge streç ile kaplanır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://serseri-pc.yetkin-forum.com
 

Dövmeler

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
SERSERİ PC TEKNİK :: HOBI & AKTÜALİTE :: Hobi & Dekorasyon-
Buraya geçin: