Güzel kardeşim onun kesinlikle faceyle alakası yok merak etme virüs felan kapmamıştır .
Bendede Oluyor Arada
Şu Sebeplerden Dolayı Atıyor Olabilir:
Bilgisayarlarda Başlica RESET atma sebepleri..
1- CPU ve power supply fanlarini kontrol edin çalışıyormu. isinmadan dolayi yapiyo olabilir.
2- ram lerde sorun olabilir arıza yada birbirleriyle anakartla uyumsuzluk vs gibi. birden fazla ram varsa tek tek denenmeli yada başka ram kullanılmalı.
3- işlemci fanı yerine iyi oturmamış olabilir.
4- çakışan programlar ve driverlar (sürücüler) neden olabilir sorundan önce yuklediğinizprogramlrı kaldırıp deneyin.
5- harddiskte bad sektörde buna neden olabilir. (Fiziksel Bozuk Alan)
6- psu'dan gelen anakarta bağlanan kabloları bi daha kontrol et.
7- psu yetmiyor olabilir. (Power Supply)
8- bazı virüs ve spylar reset atmaya neden olabilir. antivirüs ve antispy programlarıyla taratmayıda deneyin.
9- İşlemcide termal macun var mı kontrol et.
10- ekran karti fani ve kabloları kontrol edilmeli.
11- işlemci ısısını kontrol et.
12- usb çıkışları.
13- oyun oynarken başına geliyorsa ekran kartının sogutması kötü olabilir.
14- şebekeden gelen voltajın düşük olmasından şebekede kısadevre değil ama atlama durumlarında reset olabilirki.. topraklama olmalı mutlaka. ve sadece Bilgisayarınıza ait piriz olsa iyi olur.
15- Power sp den de olabilir.(Eğer powerden ise hiç durmadan power splyni değiştirilmeli.Yoksa diğer parçalarda gider. b sayar yeni ise yada yeni bir parça falan taktıysa power supply kaldırmıyor olabilir. )
16- ekran kartında sorun olabilir. ( çıkartıp başka takmak çıkardığımızı başka yerde denemek gerekir)
17- anakartında fiziksel elektronik sorunlarından olabilir.(Kondansatör şişmeleri vs..)
18- hard disk kablolarında sorun olabilir.
19- Pci slotlarına takılan ethernet kartından olabilir.
20- bios ayarları değiştirilmiş olabilir. default yapmak çözüm olabilir.
21- agp veya PCIEX VGA slotlarında olabilicek arızalardan meydana gelebilir.
22- kartlardan biri yanmış olabilir
23- çok düşük ihtimalde olsa biosun guncellenmemesindende kaynaklanan problem olabilir.
24- eğer daha önce kullanmadığınız bir işletim sistemini ik defa yuklediyseniz donanımınızın bu işlem sistemine yeterli konfigurasyona sahip olması gerekmektedir buda kilitlenmelere neden olabilir.
25- cd-dvd sürücüleride neden olabilir farklı Elektronik devrelerinde bir sorun gözetildiğinde.
Bunlar Başlica akla gelebilicek nedenler Bunlar normal durumlarda ise sorun olmadıgına eminseniz ve tekrardan reset leme gibi şeyler söz konusu ise daha ayrıntılı incelemeler yapilmalidir Elektronik devre plaketlerinde devre elemanları vs..vs..
Bunları Paylaşmak istedim Gördümki bir çok arkadaşimizin Reset konusunda sürekli konu açmaları Tavsiyem Bu temel unsurları inceledikten sonra hala çözüm bulamadıysa o şekilde konu açmaları.
• ISINMA PROBLEMLERİ
Bu başlıca fanlarla alakalı bir sorundur. Öncelikle işlemci fanı sonra kasa içerisindeki havayı devir-daym eden fanlar sonrada Power Supply ( Güç kaynağı ) Fanlarıdır. Peki Fanlarla alakası ne ? diye soracak olursanız. Hemen cevap verelim.
Fanlar oluşan ısıyı dağıtmak ve sistemi soğutmak için çalışırlar. Örnek olarak işlemci fanını verirsek ..
İşlemciniz çalıştığı zaman ortaya belirli bir ısı çıkar eğer bu ısıyı dağıtmazsanız yani işlemcinizi soğutmaz iseniz işte o zaman işlemci fazla ısınır ve sonunda eriyip yanabilir.
İşte işlemci fanınız eğer durmuş ise o zaman bilgisayarınız sürekli reset atıyor olabilir.
• RAM BOZULMASI YADA RAM UYUMSUZLUĞU
Bilgisayarınıza yeni bir RAM aldınız ve taktınız yada birine taktırdınız. Eğer RAM ‘ yani Yeni ram ile eski RAM birbirine uyumsuz ise yada yeni aldığınız RAM anakart’a uyumsuz ise işte o zaman bilgisayarınız hiç açılmayabilir yada RESET atabilir. Yapmanız gereken anakartınıza ve eski ram’inize uygun bir ram almaktır.
Diğer bir sorunda RAM’iniz bozulmuş olabilir. Sıksık mavi ekranla karşılaşabilir yada bozuk olan ram ‘den dolayı bilgisayarınız SÜREKLİ RESTART ediyor olabilir.
• İŞLEMCİ FANI KAYMIŞ YADA YERİNDEN OYNAMIŞ OLABİLİR.
Eğer işlemci fanı ile oynadınız ise yada fanınızın altındaki Aliminyum soğutucuyla oynadınız ise yada bilgisayarınızı bir yerden başka bir yere taşıdıysanız tabi o sırada kasayıda bir yere çarptıysanız bu esnada; İşlemci fanı altındaki soğutucu aliminyum yerinden oynamış olabilir ve tam olarak işlemci üzerine oturmadığı yani sağa sola kaydığı için soğutma yapmıyor işlemci aşırı ısınıyor ve bilgisayarınız RESET atıyor olabilir.
• POWER SUPPLY (GÜÇ KAYNAĞI) ÖLMÜŞ YADA YETMİYOR OLABİLİR.
Eğer sisteminize yeni bir disk yada yeni bir fan eklediyseniz ve sonrada bilgisayarınız durduk yere RESET atıyorsa bir nedeni de Power Supply gücü yetmiyor olabilir. Yada Power Supply artık ömrünü doldurmuş olabilir yetersiz yada kesik voltaj çıkışı yaptığından dolayı Bilgisayarınız RESET atıyor olabilir.
• EKRAN KARTI FANI
Ekran kartınızın fanı aşırı tozdan dolayı durmuş olabilir bu yüzden soğutma yetersiz kalıyor özelliklede oyun oynarken bilgisayarınız RESET atıyor olabilir. Bir kontrol edin eğer durmuşsa temizleyin yinede dönmüyorsa değiştirmek zorunda kalabilirsiniz. Tabi ekran kartını değil sadece Fanı değiştirin.
• ELEKTRİK TESİSATINIZ YANİ EVİNİZİN VOLTAJLARININ DÜŞÜK OLMASI YADA BİR ANDA DÜŞÜP TEKRAR DÜZELMESİ.
Bu durum sıkça başımıza gelen sorunlardan birisidir. Ev yada iş yeri elektrik tesisatından topraklama hattı bulunmaması yada tesisatın eski olmasından kaynaklanan voltaj düşmeleri ve yahut ev yada iş yeri elektriklerinin sık sık dengesiz voltaj düşmesi yada ani yükselmeleri.
Bu durumda yapacağınız bir Elektrik teknisyenine danışmaktır. Aksi taktirde Power Supply yanabilir hatta anakartı dahi yakabilirsiniz.,
• DONANIM PARÇALARININ ARIZALI OLMASI YADA ÇAKIŞMA YAPMASI.
Bilgisayarınızda PCI yada AGP slotlarına takmış olduğunuz kartlar yada kartlardan birisi eğer yerinden oynadı yerinden hafifçe de olsa çıktı ise işte o zaman bilgisayarınız sürekli RESTART atıyor olabilir. Buda çok doğaldır. Yapmanız gereken parçaları tek tek yerlerine oturup oturmadığını kontrol etmektir.
Bunun dışında birbirine uyumsuz olan donanım parçaları donanım çakışmalarına sebep olur ve bilgisayarınız RESET atmaya başlayabilir. Güvenli kipten tek tek aygıtları kontol etmenizi tavsiye ederim.
Yada bir donanım parçasının (Ethernet kartı , Ses kartı gibi) bozulmuş olması bu soruna neden olabilir. Eğer yerlerine tam oturdular ve çakışma yoksa Bilgisayarınızda sürekli RESET atıyorsa işte o zaman tek tek parçaları çıkartıp test etmeniz arızalı parçayı bulmanız gerekmektedir.
• BIOS GÜNCELLEME YADA AYARLARINDAN KAYNAKLANAN RESTART PROBLEMLERİ
[b] Bu da sık görülen sorunlardır. Bilgisayarınızın bios unu güncellediğiniz zaman bazı parçaların donanım çakışmalarına yada uyumsuzluğuna neden olabilir. Yanlış bir bios yüklediyseniz zaten PC sürekli uyarı verir ve açılmaz bunun dışında ise
Bios ‘tan İşlemci Update yada Hight performance değerleri ile uğraştıysanız sisteminize ciddi zararlar verebilir. Bilgisayarınız reset atabilir. Başlıca